1ο Τουρνουά Bocce

1ο Τουρνουά Bocce Τ.Ε.Φ.Α.Α Τρικάλων

Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες BOCCE στο Τ.Ε.Φ.Α.Α ?!!!
Η σχολή του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων σε συνεργασία με τoυς τεταρτοετείς φοιτητές με ειδικότητα στην «Ειδική φυσική αγωγή» διοργάνωσε στο τουρνουά Bocce στον προαύλιο χώρο του Τ.Ε.Φ.Α.Α.
Στο τουρνουά συμμετείχαν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, το 1ο Ειδικό Σχολείο Τρικάλων και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Τρικάλων και τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Σακκά.
Επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο κύριος Στέλιος Τσαπάτος, διεθνής διαιτητής του Bocce.
Η βασική αρχή του Μπότσε (Bocce) είναι η ρίψη μιας μπάλας προς ένα σταθερό στόχο με σκοπό να φτάσει η μπάλα όσο το δυνατόν πιο κοντά σ? αυτόν το στόχο. Είναι ένα άθλημα τεχνικής και στρατηγικής το οποίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Στο εξωτερικό μάλιστα είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στις μεγαλύτερες ηλικίες.
Το Μπότσε είναι κατ αρχήν παιχνίδι το οποίο προσφέρει διασκέδαση ενώ ταυτόχρονα αναζωογονεί το πνεύμα και το σώμα.
Το Μπότσε σαν άθλημα των Special Olympics προσφέρει τη δυνατότητα σε άτομα με διανοητική αναπηρία να αναπτυχθούν σωματικά, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να ενταχθούν στις καθημερινές δραστηριότητες του κοινωνικού συνόλου.
Το σχολειό μας συμμετείχε με τη τους μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης και με τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής κο Δημήτριο Λαρίση και κα Φωτεινή Τσαρουχά..!!!

[slideshow id=99] [nggallery id=99]

Αφήστε ένα σχόλιο