Erasmus+Berlin 18

Πρόγραμμα Erasmus+ 

1η  επίσκεψη στο Βερολίνο

 

To 2ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με θέμα

<< Ζούμε όλοι στον ίδιο κόσμο , ας νοιαστούμε για αυτόν ! Νους υγιής εν σώματι υγιή>>

??We all live in the same word ? let?s care for it and for us! Only in a healthy body there is a healthy mind ??

Πραγματοποίησε την 1η  επίσκεψη στο Βερολίνο από 27/11/2018 έως 02/12/2018

ΟΙ Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ήταν οι εξής : Λιάκου Ευαγγελία (ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής ? Δ/ντρια του Σχολείου) , Γουγουλάκη Γεωργία (ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας) , Τέλλιος Τριαντάφυλλος (ΠΕ70 Δάσκαλος ) , Δημήτρης Λαρίσης (ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής ).

Το πρόγραμμα Επικεντρώθηκε  στην αξία της υγιεινής διατροφής και στη σημασία της ανακύκλωσης, καθώς και στην ανταλλαγή των απόψεων πάνω στα θέματα διατροφής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που απασχολούν τις χώρες μας  ( Γερμάνια ? Πολωνία ? Σουηδία). Εκτός από τις εργασίες και την φιλοξενία στο σχολικό συγκρότημα, οι Γερμανοί συνάδελφοι φρόντισαν να μας γνωρίσουν την πανέμορφη πόλη του Βερολίνου, εδώ σταθήκαμε τυχεροί, ζήσαμε των παλμό των Χριστουγέννων σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρώτευσα με τα πανέμορφα  bazar?s και τις ομορφιές της πρωτεύουσας. Επισκεφτήκαμε μνημεία του Βερολίνου και ξεναγηθήκαμε σ αυτά , από το πιο αξιόλογο το περίφημο Μουσείο της Περγάμου, την Πύλη Ιστάρ και την αρχαία αγορά της Μιλήτου.

Το Κόκκινο Δημαρχείο, το Γερμανικό Κοινοβούλιο (παλαιό και νέο, από την  πέτρα στα κρύσταλλα ), την Πύλη του Βρανδεμβούργου  που μέχρι τη στήλη της Νίκης, είδαμε και το Σοβιετικό μνημείο του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, και κλείνοντας με την ξενάγηση οι Γερμανοί συνάδελφοι μας ξεναγήσαν από το ανατολικό προς το δυτικό Βερολίνο με ένα πέρασμα από την ιστορική γέφυρα Operbraun  και τον ποταμό Spree προς το (πρώην)  τοίχος του Βερολίνου όπου είδαμε την  East Side Gallery μια υπαίθρια γκαλερί σε ένα υπόλοιπο 1316 m του Τείχους του Βερολίνου , που βρίσκεται κοντά στο κέντρο του Βερολίνου, στην M?hlenstra?e στο Friedrichshain-Kreuzberg η “East Side Gallery θεωρείται μνημείο για την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και την ειρηνική διαπραγμάτευση των συνόρων και των συνθηκών μεταξύ των κοινωνιών και των ανθρώπων”..!!!

[slideshow id=135][nggallery id=135]

Σχετικές δημοσιεύσεις