«ΣΜΥΡΝΗ? ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ»

Εκδήλωση ? αφιέρωμα για τη Μικρασιατική Καταστροφή.

«ΣΜΥΡΝΗ? ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ»

Με κεντρικό στοιχείο την απώλεια της γης και των ονείρων δημιουργήσαμε μια εκδήλωση-αφιέρωμα για τη Μικρασιατική Καταστροφή. Για αυτούς που δεν πρέπει να ξεχάσουν και για αυτούς που πρέπει να μάθουν. Οι μαρτυρίες, τα ντοκουμέντα, το αρχειακό υλικό, η έρευνα προσπαθούν να «αποτυπώσουν την πραγματική εικόνα» για ένα από τα «πιο πονεμένα κομμάτια» της ιστορίας μας.

Με το φακό της ιστορίας προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε γεγονότα που σημάδεψαν τον 20ο αιώνα: περασμένα αλλά όχι ξεχασμένα!

Η τάξη Στ? με σεβασμό στους κανόνες δικαίου θα αρχίσει το ταξίδι της στο χρόνο και στο αιγαίο που δεν πρέπει να χωρίζει αλλά να ενώνει!!!

Πρόσφυγες?. Μια ιστορία παλιά και συνάμα τόσο σύγχρονη?

Τα τραγούδια ακούστηκαν από τη χορωδία της Ε? και Στ? τάξης.

Το έργο ήταν μια ιδέα που υλοποιήθηκε από τις εκπαιδευτικούς της Στ? Τάξης: Ειρήνη Βαβρίτσα, Ελένη Γκόγκου, Χρύσα Σκανδάλη και από τη μουσικό Γεωργία Κοντοκώστα.

Συμμετείχε η ορχήστρα καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων

Συνεργάστηκαν, επίσης:

Σκηνικά ? Μάνος Αναστασίου

Διδασκαλία Χορού ? Μαρία Γκίκα

Οπτικοακουστικό υλικό ? Ευαγγελία Μπαντή

 

ΤζεϊχούνΑτούφΚανσού,  «Νοσταλγία της Σμύρνης»

Είναι μια οχλοβοή αυτή, που φτάνει από μακριά, που μου φέρνει χαιρετίσματα απ? τις θάλασσες, αλαργεύω σ? εκείνο τον πάμπλουτο τόπο. Τα βουνά καπνισμένα προσκαλούν κάθε ψυχή, ένας πρωινός άνεμος φυσάει ακατάπαυστα προς το Αιγαίο, εκείνη η μεγάλη θάλασσα, η λίμνη των ηρώων ταξιδεύει στη σκέψη μου, που όλο εκεί τριγυρίζει.

[nggallery id=138]

Σχετικές δημοσιεύσεις