Comenius

Comenius ? Πολυμερείς Σχολικές Συμπράξεις

Συνάντηση του Προγράμματος «Aναζήτηση των καλύτερων μεθόδων σχετικά με τα Τμήματα Ένταξης στα σχολεία»

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης/Comenius?Πολυμερείς Σχολικές Συμπράξεις, το σχολείο μας το 2ο Δημοτικό Τρικάλων  συμμετέχει ως εταιρικό ίδρυμα στο πρόγραμμα με τίτλο:

«Αναζήτηση των καλύτερων μεθόδων σχετικά με τα Τμήματα  Ένταξης στα σχολεία»  διάρκειας 24 μηνών και με έναρξη από την 1/10/2009,                                    Αρ. Σύμβασης: 2009-1- PL1-COM06-053865.

Στη σύμπραξη συμμετέχουν επίσης τα σχολεία: Szkola Podstawowa Oddzialami Integracyjnymi w Smardzowicach από την Πολωνία (συντονιστικό) και EDUCANDATO STATALE ?MARIA ADELAIDE? ? scuola primaria από την Ιταλία (εταιρικό).

Στόχος του προγράμματος είναι η γνώση, η εφαρμογή και η αξιολόγηση νέων μεθόδων που αφορούν τα Τμήματα Ένταξης ώστε να επιλεγούν εκείνες  που θα βοηθήσουν στην ενσωμάτωση των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες και ειδικές ανάγκες στο σχολείο και στην κοινωνία .

Από τις 22 έως τις 27 Νοεμβρίου 2009 πραγματοποιήθηκε στο  Smardzowice της Πολωνίας η 1η συνάντηση της Σύμπραξης, στην οποία συμμετείχαν μέλη των παιδαγωγικών ομάδων των τριών σχολείων. Από το σχολείο μας συμμετείχαν οι κ. Λιάκου Ευαγγελία, Πελίγκου Ευθυμία, Φασουλή Θεανώ και Γουγουλάκη Γεωργία. Στις εργασίες της συνάντησης που έλαβαν χώρα, στο συντονιστικό σχολείο Szkola Podstawowa Oddzialami Integracyjnymi w Smardzowicach καθορίστηκαν οι βασικοί άξονες των δραστηριοτήτων του προγράμματος καθώς επίσης και ο ημερολογιακός σχεδιασμός των εργασιών του 1ου έτους.

[slideshow id=32][nggallery id=32]

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο