Η ιστορία της πόλης μου

¨Μαθαίνω για την ιστορία της πόλης μου”

Ιούνιος 13

Στις 4 Ιουνίου  του 2013 και ημέρα  Τρίτη στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την τοπική ιστορία της πόλης των Τρικάλων. Στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης και των πολιτιστικών θεμάτων αναφέρθηκε το θέμα ¨Μαθαίνω για την ιστορία της πόλης μου” Μετά από μια χρονιά εργασίας των μαθητών της ΣΤ2 με υπεύθυνο το δάσκαλό τους Βαμπούλα  Μιλτιάδη, παρουσιάστηκε αυτή η εκδήλωση. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς όταν επιλέχτηκε το θέμα ,όλα οι μαθητές έδειξαν αμέριστο ζήλο και ενδιαφέρον για δουλειά. Όλοι μαζί οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και αποφασίστηκε το μοίρασμα των αρμοδιοτήτων Τα παιδιά από πολύ νωρίς βρήκαν πλούσιο  και σπάνιο φωτογραφικό υλικό για την πόλη των Τρικάλων. Έγινε ιστορική αναδρομή για την πόλη από τα αρχαία χρόνια μέχρι τη σημερινή εποχή.Αναφέρθηκαν γνωστά πρόσωπα που έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην πόλη.έγινε κουβέντα για τα ιστορικά  γεφύρια της πόλης , με φωτογραφικό υλικό.Μάθαμε για τα παλιά επαγγέλματα, για τις οδούς της πόλης και τις ονομασίες  τους,για ιστορικά κτίρια. Η κάθε συνοικία της είχε και μια ιστορία μάσα στα χρόνια που πέρασαν.

Την εκδήλωση την παρακολούθησαν  ο Σχολικός Σύμβουλος  κ. Καραθάνος, ο υπεύθυνος για θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδεύσης κ.Κόφας, ο διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων κ. Κατσούλας Σάκης, αρκετοί γονείς από το σχολείου μας ,         πολλοί συνάδελφοι.   οι τάξεις τις Ε΄και ΣΤ΄ του σχολείου μας με μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί ακούστηκαν μαρτυρίες που μέχρι τότε για πολλούς ήταν άγνωστα.

Ο κ. Βαμπούλας Μιλτιάδης ευχαριστεί όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Ιδιαίτερα ευχαριστεί τη διευθύντρια  κυρία Σακελλαρίου για τη μεγάλη ηθική βοήθεια και πολλές φορές τη σεβαστή της άποψή  της, τον κύριο Λαρίση  Δημήτρη, που θεωρείται η ψυχή του σχολείου μας για την μεγάλη τεχνική υποστήριξη σε θέματα πληροφορικής, ευχαριστεί το Συνταξιούχο  Δάσκαλο Αλμπάνη Μανώλη  με το όμορφο βιντεο που μας έδωσε για  την υλοποίηση  της παράστασης.

Μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Σύμβουλο Μπουλούμπαση Xρήστο για το θεατράκι για τους κολλήγους και τους τσιφλικάδες στα μέρη  μας. Μεγάλο ευχαριστώ στον                           κ.  Κατσόγιαννο συγγραφέα για την ιστορία της πόλης μας, για το πλούσιο  φωτογραφικό και ενδιαφέρον υλικό, αλλά και την προσφορά του κάποιον ιστορικών βιβλίων στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ και συγχαρητήρια στους μαθητές που πήραν μέρος στην παράσταση. Τους εύχεται κάθε επιτυχία στο γυμνάσιο που θα ακολουθήσουν.

[slideshow id=43][nggallery id=43]

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο