Our big family getting to know its members

                           
Our big family getting to know its members – Ευρωπαϊκή οικονομική κοινότητα η μεγάλη μας οικογένεια

Κατά το σχολικό έτος 2013 – 14 με τους μαθητές της Ε3 Τάξης του σχολειού μας σχεδιάσαμε και πραγματοποιήσαμε ένα πρόγραμμα ενταγμένο στα Πολιτιστικά θέματα στην Αγγλική γλώσσα με τίτλο E.E.C. Our big family Getting to know its members !!! (Ευρωπαϊκή οικονομική  κοινότητα η μεγάλη μας οικογένεια).

Καταλήγοντας να γνωρίσουμε τα μέλη της !!!

Η αφορμή για αυτή την δραστηριότητα  μας δόθηκε μέσα από το βιβλίο Αγγλικών της Τάξης, και αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από όλους τους μαθητές.

Κατά το πρώτο διάστημα της υλοποίησης χωριστήκαμε σε δυο ομάδες και τους ανατέθηκαν αρμοδιότητες .Μιλήσαμε για το έτος ίδρυσης της Ε.Ε, τους στόχους που εξυπηρετούσε και τα οφέλη για τα κράτη – μέλη της. Γνωρίσαμε και την σημαία της και μάθαμε το σύμβολο των αστεριών. Κατόπιν οι μαθητές αναζήτησαν στο διαδίκτυο τα κράτη- μέλη της και της σημαίες τους, εξοικειώθηκαν με τα ονόματα των Ευρωπαϊκών χωρών στα αγγλικά και έμαθαν της πρωτεύουσες τους. Στην συνεχεία συνέλεξαν στοιχεία που αφορούσαν την γεωγραφία και τον πολιτισμό κάθε χώρας και έμαθαν καινούργιο λεξιλόγιο στα Αγγλικά.

Τέλος αναζήτησα φωτογραφίες από τα αξιοθέατα αυτών των χωρών που χρησιμοποίησαν στην παρουσίαση της κάθε χώρας.

Program Coordinator: Ms Papaxristou Nadia : Teacher of English
Texts – painting :Students of Ε Class
Photo :Larissis Dimitris: physical education

     

[slideshow id=55] [nggallery id=55]

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο