Η Βιβλιοθήκη του Σχολείου μας

Η βιβλιοθήκη του σχολείου μας έχει αλλάξει όψη μετά από σημαντικές παρεμβάσεις και περιμένει τους μικρούς αναγνώστες να αξιοποιήσουν τον γνωστικό πλούτο των βιβλίων και να απολαύσουν το “ταξίδι” μέσα από τις λέξεις των κειμένων.

Οι αλλαγές στην βιβλιοθήκη έγιναν με υλικά τα οποία έχουν μια τεράστια ιστορική και πνευματική αξία για κάθε μαθητή που πέρασε από τον χώρο του σχολείου μας, αναδεικνύοντας στους μικρούς μας μαθητές την βιβλιοθήκη ως θεματοφύλακα της πνευματικής κληρονομιάς και αναγκαίο μέσο μόρφωσης και έρευνας.

Οι παλιοί μας πίνακες που τόσα χρόνια ήταν το σημείο αναφοράς κάθε τάξης, έγιναν το κεντρικό τραπέζι μας ώστε να αγκαλιάζουν τα βιβλία μας.

ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ

Ταξινομήθηκαν και ομαδοποιήθηκαν από την αρχή οι περισσότεροι τίτλοι των βιβλίων του σχολείου, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν. Πλέον, κάθε βιβλίο, ανάλογα την κατηγορία, έχει το δικό του χρώμα και τον δικό του μοναδικό αριθμό.

Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές και τους γονείς για τα βιβλία που δώρισαν στην βιβλιοθήκη μας.

Ο κάθε δωρητής μπορεί να βρει το όνομα του στην πόρτα της βιβλιοθήκης, στην υπέροχη ελιά που επιμελήθηκε ο εικαστικός Ζάζος Αχιλλέας.

Ψάξε στη φωτογραφία το βιβλίο που δώρισες καθώς και το όνομά σου στην πόρτα!



 

 


 

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες προσπαθούμε να εμπλουτίσουμε το εκπαιδευτικό μας έργο με τη χρήση της βιβλιοθήκης και να την εντάξουμε στην καθημερινή σχολική μας ζωή.

Η λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης είναι: Δευτέρα 11:45-12:25, Τρίτη 9:00-10:40, Πέμπτη 10:45-11:30.

Ευχαριστώ όλους τους εκπαιδευτικούς καθώς και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για τη βοήθεια τους σε όλη αυτή την προσπάθεια ανανέωσης του χώρου της βιβλιοθήκης.

Ο υπεύθυνος της βιβλιοθήκης 2022-2023 Κήττας Σταύρος.

Σχετικές δημοσιεύσεις