Γ1 – Η ώρα του κώδικα

  Τα παιδιά του Γ1 τμήματος του σχολείου μας γράφουν για πρώτη φορα το πρώτο τους προγράμμα ενώ ταυτόχρονα παίζουνε με τα Angry Birdsμε την χρήση του blockly στο http://studio.code.org. Γράψτε και εσείς για πρώτη φορά το πρώτο σας παιχνίδι κάνοντας κλίκ εδώ.

Περισσότερα

Δ2 – Η ώρα του κώδικα

Τα καταπληκτικά παιδιά του Δ2 τμήματος του 2ου Δημοτικου Σχολείου Τρικάλων παίζουν ενώ γράφουν το πρώτο τους προγράμμα με την χρήση του blockly στο http://studio.code.org. Χρησιμοποιούν βασικές αρχές τριγωνομετρίας για να περιστρέψουν και να σχεδιάσουν βασικά αλλά και πολύπλοκα γεωμετρικά σχήματα. Η ώρα του κώδικα http://studio.code.org τους φαίνεται εύκολη καθώς είδη έχουμε κάνει μαζί μαθήματα Scratch σε οποία χρησιμοποιείται η ίδια φιλοσοφία και τεχνολογία ….

Περισσότερα

Αίθουσα Πληροφορικής

Το εργαστήριο πληροφορικής, εξοπλισμένο με δέκα ηλεκτρονικούς υπολογιστές στους οποίους έχουν εγκατασταθεί εκπαιδευτικά λογισμικά, με οθόνες TFT, εκτυπωτές laser και inkjet, scanner, προτζέκτορα και σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να εξοικειωθούν με τον ψηφιακό κόσμο του αύριο. Είναι ένας χώρος όπου τα παιδιά μπορούν να αναζητούν και να ανακαλύπτουν τη γνώση ισότιμα και με ελκυστικό τρόπο, να ανταλλάσσουν ιδέες, να συνεργάζονται και να αναπτύσσουν την κριτική και δημιουργική σκέψη.

Περισσότερα