Γ1 – Η ώρα του κώδικα

  Τα παιδιά του Γ1 τμήματος του σχολείου μας γράφουν για πρώτη φορα το πρώτο τους προγράμμα ενώ ταυτόχρονα παίζουνε με τα Angry Birdsμε την χρήση του blockly στο http://studio.code.org. Γράψτε και εσείς για πρώτη φορά το πρώτο σας παιχνίδι κάνοντας κλίκ εδώ.

Περισσότερα

Δ2 – Η ώρα του κώδικα

Τα καταπληκτικά παιδιά του Δ2 τμήματος του 2ου Δημοτικου Σχολείου Τρικάλων παίζουν ενώ γράφουν το πρώτο τους προγράμμα με την χρήση του blockly στο http://studio.code.org. Χρησιμοποιούν βασικές αρχές τριγωνομετρίας για να περιστρέψουν και να σχεδιάσουν βασικά αλλά και πολύπλοκα γεωμετρικά σχήματα. Η ώρα του κώδικα http://studio.code.org τους φαίνεται εύκολη καθώς είδη έχουμε κάνει μαζί μαθήματα Scratch σε οποία χρησιμοποιείται η ίδια φιλοσοφία και τεχνολογία ….

Περισσότερα

Αίθουσα Μουσικής

Το σχολείο διαθέτει αίθουσα μουσικής η οποία είναι εξοπλισμένη με μουσικά όργανα, βιβλία μουσικής, δισκοθήκη, ηχητικό σύστημα και ηλεκτρονικό υπολογιστή που φέρει εγκατεστημένα προγράμματα μουσικής.

Περισσότερα

Βιβλιοθήκη

Κάθε καλό  βιβλίο είναι και μια πυγολαμπίδα που φέγγει στο σκοτάδι και δε σβήνει ποτέ. Τέτοια βιβλία – πυγολαμπίδες, μαλαματένια φωτάκια, που έχουν αιώνια αξία και δίνουν βάθος στη ζωή και πλάτος στη σκέψη, αναζητούν τα παιδιά στην οργανωμένη βιβλιοθήκη του σχολείου μας. Το ταξίδι στη γνώση συμπληρώνεται με τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Η αίθουσα της Βιβλιοθήκης είναι εξοπλισμένη με διαδραστικό πίνακα, προτζέκτορα και έξι ηλεκτρονικούς υπολογιστές με εγκατεστημένα εκπαιδευτικά λογισμικά. Η αίθουσα χρησιμοποιείται από  τους εκπαιδευτικούς σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος του σχολείου. Επίσης, το σχολείο, στα…

Περισσότερα

Αίθουσα Πληροφορικής

Το εργαστήριο πληροφορικής, εξοπλισμένο με δέκα ηλεκτρονικούς υπολογιστές στους οποίους έχουν εγκατασταθεί εκπαιδευτικά λογισμικά, με οθόνες TFT, εκτυπωτές laser και inkjet, scanner, προτζέκτορα και σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να εξοικειωθούν με τον ψηφιακό κόσμο του αύριο. Είναι ένας χώρος όπου τα παιδιά μπορούν να αναζητούν και να ανακαλύπτουν τη γνώση ισότιμα και με ελκυστικό τρόπο, να ανταλλάσσουν ιδέες, να συνεργάζονται και να αναπτύσσουν την κριτική και δημιουργική σκέψη.

Περισσότερα

Αίθουσα Τμήματος Ένταξης

Το Τμήμα Ένταξης παρακολουθούν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Στόχος του τμήματος είναι η σχολική και  η κοινωνική ενσωμάτωση των μαθητών αυτών. Ενσωμάτωση δε σημαίνει υποταγή. Ενσωμάτωση σημαίνει αμοιβαίες διαδικασίες, αλληλοκατανόηση, αλληλοαποδοχή. Σκοπός της ενσωμάτωσης δεν είναι να εξαλείψει τις διαφορές,  αλλά να επιτρέψει σε όλους τους μαθητές να ανήκουν σε μια εκπαιδευτική κοινότητα, η οποία αποδέχεται  και εκτιμά την ατομικότητά τους. Xρειαζόμαστε όλους τους μαθητές και αυτούς με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Χρειαζόμαστε την τρυφερότητά τους, την καρδιά τους και την άποψή τους… το όνειρό τους για τον κόσμο που…

Περισσότερα