Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού

Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού της 6ης Οκτωβρίου

Οι εκδηλώσεις για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού μετατέθηκαν, έπειτα από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας, για την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014. Την ημέρα αυτή πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες στο χώρο του σχολείου, καθώς και προβολή ταινιών και ανάγνωση παραμυθιών με θέμα την                    
<< Ισότητα και την αποδοχή της διαφορετικότητας>>…!!!

Στη συνέχεια οι μαθητές , πήραν μέρος σε διάφορες δράσεις οι οποίες είχαν σχέση με την παραπάνω θεματολογία, όπως ζωγραφική ,η όποια καθοδηγήθηκε από τον εκπαιδευτικό των εικαστικών κ. Μάνο Αναστασίου , παρακολούθηση ανάλογων ταινιών και συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδος κα Κατερίνα Μπλέτσα (τμήμα ένταξης),κα Κοντοκόστα Γεωργία(μουσικό),κ Καρανάσιο Σωτήρη (πληροφορική ) μεταφέροντας  το δικό τους μήνυμα κατά του ρατσισμού και του αποκλεισμού τονίζοντας πως ?όλοι οι άνθρωποι μπορεί να είναι διαφορετικοί αλλά όλοι είναι ίσοι ..και έχουν τα ίδια δικαιώματα.

Παράλληλα με την παραπάνω ενότητα στην αυλή του σχολείου όλα τα τμήματα πήραν μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες ,ομαδικά παιχνίδια  (Μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ), παραδοσιακά παιχνίδια της αυλής, και αγώνας δρόμου  ταχύτητας 40 μ. υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών  φυσικής αγωγής κα Τσαρουχά Φωτεινή,και κ Λαρίση  Δημήτρη, συμβάλλοντας σε κάθε δραστηριότητα όλοι οι εκπαιδευτικοί των τάξεων.

Στην συνεχεία τα τμήματα των Ε΄& ΣΤ΄ τάξεων πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στο αθλητικό μουσείο της πόλης όπου είδαμε και ενημερωθήκαμε για την τόσο μακρόχρονη και ιστορική διαδρομή στον χώρο του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας από αθλητές από την πόλης μας…!!!

[slideshow id=69] [nggallery id=69]

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο