Η γιορτή της 25ης Μαρτίου 2015

Η γιορτή της 25ης Μαρτίου

Η γιορτή της 25ης Μαρτίου στο σχολείο μας.
Την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 γιορτάστηκε στο σχολείο μας με λαμπρότητα η επέτειος της Επανάστασης του 1821 και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.
Αρκετές μέρες πριν, οι δασκάλες της ΣΤ΄ τάξης Βαβρίτσα Ειρήνη και Γκόγκου Ελένη, ετοίμασαν με τους μαθητές τους τη γιορτή. Έγιναν πρόβες μέσα στις τάξεις χωρίς να διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Τα παιδιά με υπομονή άκουγαν τις συστάσεις των δασκάλων τους και εφάρμοζαν άψογα.
Τη μέρα της γιορτής τα παιδιά ντυμένα με παραδοσιακές στολές, απήγγειλαν πατριωτικά τραγούδια κι έπαιξαν θεατρικά. Μέρος της γιορτής ήταν το αφιέρωμα στον Εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό με τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» και τη «Γυναίκα της Ζάκυθος». Την παράσταση έκλεψε ο παραδοσιακός τσάμικος χορός των αγοριών – «κλεφτών» – και η χορευτική αναπαράσταση από τα κορίτσια του «χορού του Ζαλόγγου».
Η χορωδία έδωσε τον καλύτερο εαυτό της μαζί με τη μουσικό του σχολείου μας, κ. Κοντοκώστα Γεωργία. Ο ιδιαίτερος στολισμός οφειλόταν στον κ. Αναστασίου Μάνο και η οπτικοακουστική παρουσίαση στο κ. Λαρίση Δημήτριο.
Η εκδήλωση συνεπήρε το κοινό που εξήρε την άψογη οργάνωση και παρουσίαση της γιορτής. Εκλάβαμε θερμά συγχαρητήρια απ΄ όλους τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι έφυγαν κατενθουσιασμένοι και με τις καλύτερες εντυπώσεις από το σχολείο.

Οι δασκάλες της ΣΤ΄ τάξης
Βαβρίτσα Ειρήνη
Γκόγκου Ελένη
ΥΓ. Οι δασκάλες ευχαριστούν ιδιαίτερα τα παιδιά των τάξεών τους που με υπομονή και επιμονή άντεξαν την πίεση των προβών και παρουσίασαν αυτό το εξαιρετικό και άψογο αποτέλεσμα.

[slideshow id=96][nggallery id=96]

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο