Στίβος και Παιδί

Στίβος και Παιδί

 

Ο Στίβος είναι ένα βασικό άθλημα των  Ολυμπιακών αγώνων  και  είναι γνωστό και ως κλασικός αθλητισμός.

Χρησιμοποιείται  από όλα  τα  άλλα αθλήματα ως βάση. Τα αγωνίσματα του στίβου, είναι συνδεδεμένα με τις πιο απλές φυσικές δραστηριότητες, όπως το τρέξιμο, η ρίψη μιας πέτρας ή το πέρασμα ενός εμποδίου.

Τρέχω, πηδάω και ρίχνω.

Όλα τα άλλα σπορ βασίζονται στις αρχές του..

Έτσι η καλλιέργεια των φυσικών ικανοτήτων του παιδιού μέσα από τον κλασσικό αθλητισμό θέτει τις βάσεις για την επιτυχή ενασχόληση με οποιοδήποτε άλλο άθλημα. Ο στίβος προάγει τη σωματική υγεία καθώς γυμνάζει αρμονικά όλες τις μυϊκές ομάδες και επιπλέον την αντοχή του παιδιού καθώς και τη δύναμή του.

Συμβάλλει όμως και στην ψυχολογική ανάπτυξη, καθώς  το παιδί αποκτά αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα, επιμονή, πειθαρχία και γενικά το βοηθάει να χτίσει μια δυνατή προσωπικότητα. Ο κλασικός αθλητισμός, είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος κάθε Ολυμπιακής διοργάνωσης.

Τα αγωνίσματα του στίβου γενικά, χωρίζονται σε τρείς μεγάλες κατηγορίες:

  • ΔΡΟΜΟΙ? ΑΛΜΑΤΑ? ΡΙΨΕΙΣ

Είναι ένα δημοφιλές άθλημα και απευθύνεται σε παιδιά από 7  ετών περίπου και άνω. Τα αγωνίσματα για το Δημοτικό σχολείο σε αγώνες είναι: 50m ,  άλμα εις μήκος, άλμα εις ύψος,  ρίψη με μπαλάκι, 1000m αγόρια, 600m κορίτσια,  4Χ50 σκυταλοδρομία.

Βασικός άξονας δράσης, με τη συνδρομή και της ΙΑΑF, αποτελεί το πρόγραμμα Kids? Athletics και στα πλαίσια του προγραμματισμού που έχει κάνει η IAAF για το Kids? Athletics, Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος για 2η φορά ( η πρώτη πραγματοποιήθηκε στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, στα πλαίσια της πανελλήνιας ημέρας αθλητισμού)

Οι αγώνες, έγιναν στο χώρου του σχολείου, στις 4 Δεκεμβρίου 2017 που σχεδίασαν οι φοιτητές της ειδικότητας  του Κλασικού Αθλητισμού, με την βοήθεια του μέλους Ε.Ε.ΔΙ.Π.,  Βασίλη Βουτσελά και με τους γυμναστές του σχολείου μας.

Ευχαριστούμε το τμήμα κλασικού αθλητισμού του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων και ιδιαίτερα τον κ. Δημήτρη Σούλα επιστημονικό συνεργάτη και ομοσπονδιακό προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου (ΣΕΓΑΣ).

[slideshow id=119][nggallery id=119]

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο