Λαζαρίνες 2018

“Λαζαρίνες 2018”

Βραβεύτηκαν με το δεύτερο βραβείο Τραγουδιού  

Οι μαθήτριες της Γ1 Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων

στο διαγωνισμό “Λαζαρίνες 2018”

Αναπόσπαστο μέρος των δραστηριοτήτων που σχεδίασε και υλοποιεί το Σχολείο μας αποτελεί και η πολύπλευρη επαφή και επικοινωνία των μαθητών μας με την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, καθώς και η συμμετοχή τους σε ανάλογες εκδηλώσεις, οι οποίες διοργανώνονται στην πόλη μας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθήτριες της Γ1 τάξης του σχολείου μας, είχαν την ευκαιρία να βιώσουν στην πραγματική τους διάσταση τα παραδοσιακά έθιμα της ημέρας των “Λαζαρίνων  Αγερμών”, συμμετέχοντας στο διαγωνισμό που διοργάνωσε την Πέμπτη, 29 Μαρτίου, η Διεύθυνση Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων, σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Λαογραφικού Μουσείου Τρικάλων, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων.

Μοναδικές στιγμές έζησαν οι μαθήτριες του Σχολείου μας που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση “Λαζαρίνες 2018”, η οποία περιελάμβανε, μεταξύ των άλλων, διαγωνισμό καλύτερου τραγουδιού, καλύτερου καλαθιού, καθώς και συνολικής παρουσίας.

Οι μαθήτριες της Γ1 τάξης του Σχολείου μας, στα πλαίσια του διαγωνισμού, απέσπασαν το δεύτερο βραβείο Τραγουδιού, το οποίο θα τους απονεμηθεί σε εκδήλωση, η οποία θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, μέσα από τον τοπικό τύπο. Την επιμέλεια και το συντονισμό της παρουσίασης των κοριτσιών της Γ1 τάξης, είχε η δασκάλα τους κα Καραβέντζα Καλλιόπη., ενώ τη φωτογραφική κάλυψη για το Σχολείο μας είχε ο κυρία Γιώτα Ελισσάβετ.

Οι μαθήτριες μετά τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό τραγούδησαν τα κάλαντα στο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, στο Δήμο Τρικκαίων, καθώς και σε τράπεζες και οργανισμούς της πόλης. Τα καλάθια των μαθητριών γέμισαν με αυγά, καλούδια, κεράσματα, αλλά και χρήματα, όπως συνηθίζεται από παλιά, σύμφωνα με το έθιμο.

Οι εκδηλώσεις αυτές έδωσαν στις μαθήτριες την ευκαιρία να εκφράσουν με το δικό τους τρόπο το μήνυμα της Ανάστασης του Λαζάρου, της προσμονής για την Ανάσταση του Κυρίου, αλλά και της ανοιξιάτικης αναγέννησης της φύσης.

 

[slideshow id=127][nggallery id=127]

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο