Επετειακές εκδηλώσεις για την Επανάσταση του 1821 από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας

Επετειακές εκδηλώσεις τιμής στα διακόσια χρόνια της Επανάστασης του 1821 από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας

Σε εφαρμογή Ομόφωνης Απόφασης της Ολομέλειας του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας οργανώθηκαν επετειακές εκδηλώσεις τιμής για να τιμήσουμε τα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Οι επετειακές εκδηλώσεις τιμής του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας εντάσσονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής προς την Επανάσταση του 1821 που οργανώνονται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Δεδομένων των συνθηκών πανδημίας, οι εκδηλώσεις αυτές προς το παρόν περιορίζονται σε ομιλίες που θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά. Τα θέματα αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά των συνθηκών στη Θεσσαλία και ειδικότερα αφορούν στις ακόλουθες περιοχές: α) στη συνεισφορά της Εκκλησίας στην πνευματική κίνηση και την παιδεία, β) σε θέματα παιδείας και κοινωνίας, γ) σε θέματα διδακτικής της ιστορίας, δ) σε Επαναστατικά κινήματα και ε) σε θέματα εκπαίδευσης.

Καλούνται οι εκπαιδευτικοί καθώς και οι γονείς και κηδεμόνες του σχολείου να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις προκειμένου ο διάλογος που θα αναπτυχθεί να αναδείξει τις αποχρώσεις των συνθηκών που επικρατούσαν την περίοδο εκείνη και να δώσει απαντήσεις σε σχετικά ερωτήματα. Οι εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν σε διαδικτυακές εκδηλώσεις και για να τις παρακολουθήσετε αρκεί να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο: https://minedu-secondary2.webex.com/webappng/sites/minedu-secondary2/meeting/download/d4bcdc4ca79613c7cbbdb3bab7cb2407

Για να δείτε την πρόσκληση και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων πατήστε εδώ.

Για να δείτε τις αφίσες πατήστε εδώ, εδώ και εδώ.

Σχετικές δημοσιεύσεις