Πρόγραμμα Erasmus+“Nice to meet you, Let’ s go play”

1η κινητικότητα εκπαιδευτικών στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+

To 2ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με θέμα

«Χάρηκα που σε γνώρισα. Πάμε να παίξουμε;» – “Nice to meet you, Let’ s go play”

πραγματοποίησε την 1η κινητικότητα εκπαιδευτικών στη Φλωρεντία της Ιταλίας τη χρονική περίοδο από 10/10/2021 έως 16/10/2021. Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην κινητικότητα ήταν η Διευθύντρια του σχολείου κ. Ευαγγελία Λιάκου (ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής) και η κ. Διαμάντα Λεοντσίνη (ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής)

Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν το δομημένο κύκλο μαθημάτων με τίτλο «A European School for All Children», διάρκειας πέντε ημερών. Η θεματολογία των μαθημάτων αφορούσε όλες τις πτυχές της τάξης χωρίς αποκλεισμούς όπως είναι η συνεργατική μάθηση, η διαχείριση μιας πολυπολιτισμικής τάξης, η ανάλυση και πρακτική εφαρμογή μεθόδων και τεχνικών διαμόρφωσης της διδασκαλίας με τρόπο ώστε να προωθείται η ισότητα στην εκπαιδευτική διαδικασία, η προσαρμογή των παραδοσιακών τεχνικών διδασκαλίας στις νέες ανάγκες των μαθητών ώστε να διασφαλιστεί καθολική πρόσβαση στο πρόγραμμα σπουδών και η χρήση απλών εργαλείων ΤΠΕ για την ανάπτυξη της διαπολιτισμικής συνείδησης στη σύγχρονη τάξη.

Εκτός από τα μαθήματα οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν συναδέλφους εκπαιδευτικούς άλλων ευρωπαϊκών σχολείων, να ανταλλάξουν ιδέες και να συζητήσουν μαζί τους για τη δομή και το περιεχόμενο των εκπαιδευτικών συστημάτων της χώρας τους καθώς και για νέες μεθόδους και πρακτικές διδασκαλίας.

Η κινητικότητα ολοκληρώθηκε με τη γνωριμία με την κουλτούρα και τα πολιτισμικά στοιχεία της περιοχής της Τοσκάνης. Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο σεμινάριο επισκέφτηκαν την Πίζα, και συγκεκριμένα την πλατεία Ντουόμο όπου και θαύμασαν τον περίφημο Κεκλιμένο Πύργο, τον Καθεδρικό Ναό και το Βαπτιστήριο της Πίζας, τη μεσαιωνική πόλη Σαν Τσιμινιάνο, γνωστή για την οχυρωματική της αρχιτεκτονική με τείχη, πύλες και πύργους που διακρίνονται από μεγάλη απόσταση, την πόλη Σιένα, γνωστή για τα μνημεία της, όπως ο γοτθικός καθεδρικός ναός,  τα μουσεία της, την μεσαιωνική της ατμόσφαιρα, την κουζίνα της και το Πάλιο, μια ιπποδρομία που διεξάγεται δυο φορές τον χρόνο, και το Chianti, μια τεράστια περιοχή στην Τοσκάνη, που χωρίζεται σε 7 υπό- ζώνες, καθεμία από τις οποίες παράγει το δικό της κρασί Chianti με συγκεκριμένο όνομα και ετικέτα.

Σχετικές δημοσιεύσεις