25 Μαρτίου 1821

 

 Την εβδομάδα της 25ης Μαρτίου οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία μέσα από παρουσιάσεις και λογισμικά να γνωρίσουν γεγονότα και ήρωες του 1821. Επίσης δανείστηκαν βιβλία της σχολικής μας βιβλιοθήκης με σχετικό περιεχόμενο.

Μέσω του λογισμικού «το ‘21 εν Πλω» οι μαθητές μας γνώρισαν σημαντικά γεγονότα που αφορούν την ελληνική ναυτική παράδοση και τέχνη, τη νησιώτικη κοινωνία και οικονομία, τα πλοία της εποχής και το πλήρωμά τους και βέβαια τις μεγάλες ναυμαχίες. Περιλαμβάνει επίσης ευρετήριο προσωπικοτήτων, τόπων, εννοιών, ιστορικών γεγονότων και την κατασκευή όλων των πλοίων που συμμετείχαν στις ναυμαχίες του 1821. Μπορείτε να κατεβάσετε από τον παρακάτω υπερσύνδεσμο το λογισμικό και να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας!

 

https://photodentro.edu.gr/edusoft/r/8531/295

 

Μέσω του λογισμικού «Centennia», οι μεγάλοι μαθητές μας γνώρισαν τις αλλαγές των συνόρων και την ιστορική διαδρομή όλων των αυτοκρατοριών, βασιλείων και κρατών μέχρι την απελευθέρωση της Ελλάδας. Μπορείτε να κατεβάσετε από τον παρακάτω υπερσύνδεσμο το λογισμικό και να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας!

 

https://photodentro.edu.gr/edusoft/r/8531/250?locale=el

Τέλος παρακολούθησαν τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, την Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, τον Οδυσσέα Ανδρούτσο να παίρνουν ζωή, να χαμογελούν ή να συνοφρυώνονται χάρη στην εφαρμογή Deep Nostalgia, το οποίο εφάρμοσε πάνω σε φωτογραφίες ο καθηγητής Φυσικής, Κωνσταντίνος Παπαγιαννούλης. Παρακάτω μπορείς να ξαναδείς τους αγωνιστές μας να παίρνουν ζωή με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης!

Ο υπεύθυνος της βιβλιοθήκης 2022-2023 Κήττας Σταύρος.

Σχετικές δημοσιεύσεις