Γιορτή Πολυτεχνείου

Σχολική χρονιά 2012-13

       Γιορτή Πολυτεχνείου 73 

Το έπος του Πολυτεχνείου τιμήθηκε και θα τιμάται όσο υπάρχουν άνθρωποι, γιατί ο άνθρωπος είναι γεννημένος να ζει ελεύθερος και το Πολυτεχνείο  έγινε σύμβολο  της ελευθερίας και του αγώνα. Η χούντα έριξε τα τανκς κι εκείνοι με τη γενναία ψυχή, με τη φλόγα της νιότης, με τον αγώνα και τη θυσία τους, γέμισαν λευτεριά τον αέρα και γκρέμισαν τον θρόνο του τυράννου.

Την επέτειο του Πολυτεχνείου συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς την Παρασκευή, στις 16 του Νοέμβρη.

Τα κείμενα που ακούστηκαν στη γιορτή γράφτηκαν απ? τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Σκοπός τους ήταν να είναι σύντομα, ουσιαστικά καθώς και τέλεια προσαρμοσμένα στην  πορεία των γεγονότων που οδήγησαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Τα ποιήματα επιλέχτηκαν από τα κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Λυκείου και προσαρμόστηκαν στο Πρόγραμμα, ανάλογα με το ύφος και το περιεχόμενο των ιστορικών κειμένων. Τα τραγούδια με τη μουσικό, ήταν άψογα προσαρμοσμένα με τα ποιήματα και τα ιστορικά ντοκουμέντα. Το θεατρικό  προετοιμάστηκε με ιδιαίτερη επιμέλεια από τη θεατρολόγο. Το περιεχόμενο του θεατρικού με τίτλο «Ετοιμάζοντας τη γιορτή του Πολυτεχνείου» αναφερόταν με ευχάριστο  αλλά παράλληλα ενημερωτικό και στοχαστικό ύφος στα γεγονότα των τελευταίων ημερών με αποκορύφωμα τη 17η του Νοέμβρη. Όλα διαδραματίστηκαν σε μια αίθουσα  με παλιά ξύλινα θρανία (εκείνης της εποχής), ενώ στο Video Wall προβάλλονταν σχετικές εικόνες. Η αίθουσα εκδηλώσεων ήταν στολισμένη με κολλάζ φωτογραφιών απ? το Πολυτεχνείο, πάνω σε λευκά και κόκκινα κάνσον διακοσμημένα με γαρίφαλα. Τέλος, τα μουσικά κομμάτια που ακούστηκαν στην έναρξη και στο πέρας της εκδήλωσης, ήταν απ? το έργο του Μίκη Θεοδωράκη «Πολιορκία».

Τη γιορτή διοργάνωσαν οι μαθητές της Δ΄τάξης, οι δάσκαλοί τους, Tαξιάρχης Τασίκας, Μιλτιάδης Κοτρώτσιος,  Μαρία Λαμπρινού, η μουσικός Γεωργία Κοντοκώστα και η θεατρολόγος Ιωάννα Κίσσα,και video-ήχο παρουσίαση ppt Δημήτρης Λαρίσης

[slideshow id=27][nggallery id=27]

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο