Αγωγη Υγειας

Κυκλοφοριακή Αγωγή – Πρόληψη Ατυχημάτων –  Πρώτες βοήθειες

Τάξη Ε , Τμήμα 3

Η πέμπτη  (Ε3) τάξη του 2ου Δ.Σ.Τρικάλων στα πλαίσια του προγράμματος της Αγωγής Υγείας με θέμα «Πρόληψη Ατυχημάτων», Πρώτες βοήθειες δραστηριοποιείται συνεχώς.

Με την αμέριστη συμπαράσταση και διαρκή καθοδήγηση του γυμναστή μας κ. Δημήτρη Λαρίση, τα παιδιά όχι μόνο ενημερώθηκαν για τους κινδύνους μέσα και έξω από το χώρο του σχολείου, αλλά και αυτούς που καθημερινά συναντούν στο σπίτι, στο δρόμο για το σπίτι, στις δραστηριότητές τους κ.ά., μα και συμμετείχαν σε ενδιαφέρουσες βιωματικές δράσεις. Χάρη σ΄αυτές η στείρα ενημέρωση μετατράπηκε σε ουσιαστική εμπειρία, αφού τα παιδιά πρωταγωνίστησαν συμμετέχοντας ενεργά. Προσέφεραν πρώτες βοήθειες σε «συναν-θρώπους-μαθητές» σε περιπτώσεις ατυχημάτων, λιποθυμιών, τραυμα-τισμών. Περπάτησαν στους δρόμους της πόλης παρακολουθώντας, επισημαίνοντας και εντοπίζοντας κινδύνους και προβληματίστηκαν στα μονοπάτια ουσιαστικών τρόπων αντιμετώπισής τους.

Παράλληλες δραστηριότητες, όμως, έγιναν και μέσα στην τάξη. Τα παιδιά προσπάθησαν να αποτυπώσουν  γραπτά τα συμπεράσματά τους απ? τις εμπειρίες τους, έλυσαν σταυρόλεξα, έγιναν οι ίδιοι ερευνητές εντοπίζοντας, καταγράφοντας και επιλύοντας δύσκολα ερωτηματικά. Κυρίως εργάστηκαν στην έννοια της «πρόληψης» κατανοώντας τη σημαντικότητά της και τη βαρύτητα της αρχαίας ρύσης καλύτερο του «θεραπεύειν» είναι το «προλαμβάνειν».

Οι δραστηριότητες συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον απ? την πλευρά των μαθητών και ενδελεχή προετοιμασία για το επόμενο βήμα τόσο απ? την πλευρά του γυμναστή κ. Δημήτρη Λαρίση όσο και από τη δασκάλα του τμήματος  κ. Μαρία Λαμπρινού.

[slideshow id=57] [nggallery id=57]

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο