Ελληνικός Ερυθρός Σταύρος (Ε.Ε.Σ)

Ελληνικός Ερυθρός Σταύρος (Ε.Ε.Σ)

Η Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαΐου, ημερομηνία γέννησης του ιδρυτή του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, Ερρίκου Ντυνάν.

Τελειώνοντας τις δραστηριότητες της η πέμπτη (Ε)τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, σχετικά με το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας  «Πρόληψη Ατυχημάτων», οργάνωσε και πραγματοποίησε ενημέρωση από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Έτσι την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 αδελφή νοσοκόμα του Ερυθρού Σταυρού προέβη σε δίωρη παρουσίαση παροχής πρώτων βοηθειών. Πράγματι επρόκειτο για μια ολοκληρωμένη και άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση, αφού μαθητές και δάσκαλοι την παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον σ? όλη της την διάρκεια. Πρώτες βοήθειες προσφέρθηκαν σε «θύματα-μαθητές» σε περιπτώσεις απλών τραυματισμών, αιμορραγιών, λιποθυμικών  περιστατικών, δηλητηριάσεων, τσιμπημάτων, εγκαυμάτων και πνιγμού.

Ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, ουσιαστικές απορίες και  παράλληλα εθελοντική συμμετοχή και δράση από μαθητές μα και δασκάλους χαρακτήρισαν την εκδήλωση.  Οι βιωματικές δράσεις ενθουσίασαν τους λιλιπούτειους μαθητές και συνέβαλαν στη συνειδητοποίηση και εκτίμηση της σοβαρότητας και των συνεπειών των ατυχημάτων.

Ο γυμναστής μας, κ. Δημήτρης Λαρίσης, κάλυψε την όλο το πρόγραμμα με                 Φώτο -Ήχο-video, παρουσιάσεις  ppt, πέρα από τη συνεχή και καθ? όλη τη διάρκεια της χρονιάς, προσπάθειά του για ενημέρωση στο σχετικό θέμα.

 Λίγα λογία για την δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

 ? Υπηρεσία «Αγωγή Υγείας»

Με την Υπηρεσία «Αγωγή Υγείας», που λειτουργεί από το 1952, επιδιώκεται η διαμόρφωση υγιεινών προτύπων συμπεριφοράς, καθώς και η αύξηση του αισθήματος ευθύνης των ατόμων για την προαγωγή της υγείας τους και την προετοιμασία τους για επείγουσες καταστάσεις. Οι στόχοι της Υπηρεσίας υλοποιούνται μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα για Πρώτες Βοήθειες, Φροντίδα Μητέρας και Βρέφους, Υγιεινή Διατροφή, Πρόληψη Ατυχημάτων και Υγιεινή του Περιβάλλοντος. Τα προγράμματα Αγωγής Υγείας απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές σχολείων, σπουδαστές σχολών, στελέχη επιχειρήσεων, υπαλλήλους δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών, μέλη συλλόγων, πολίτες κ.α 

Τέλος, οι εκπαιδευτικοί της Πέμπτης τάξης 

Μαρία Παπαλεξανδρή Ε1, Μαρία Σιμιρδάνη Ε2, και Μαρία Λαμπρινού Ε3
και ο γυμναστής  Δημήτρης Λαρίσης  

Ευχόμαστε από καρδιάς σχολικές χρονιές χωρίς ατυχήματα και?

«?ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ?» !!!

[slideshow id=59] [nggallery id=59]

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο