ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ(2ο Δημοτικό Τρικάλων)

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ (2ο Δημοτικό Τρικάλων)

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων του  2ου Δ.Σ.Τρικάλων πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από κλιμάκιο της Τροχαίας του Αστυνομικού Τμήματος Τρικάλων στους μαθητές της πέμπτης (Ε) τάξης. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα «Πρόληψη Ατυχημάτων».

Τα παιδιά με πραγματικό ενδιαφέρον και απαράμιλλο ζήλο άκουσαν τους υπεύθυνους, παρακολούθησαν τα σχετικά Videos, διατύπωσαν δικές τους ερωτήσεις και απάντησαν  σε ερωτήσεις των υπεύθυνων διαμέσου  ηλεκτρονικών παιχνιδιών με επιτυχία.

Συνειδητοποίησαν πόσο σημαντική είναι η πρόληψη ατυχημάτων, δηλαδή η εκμάθηση του Κ.Ο.Κ. από την παιδική ακόμα ηλικία. Θεμελιώδης αρχή, λοιπόν,  για  πρέπουσα και ασφαλή κυκλοφοριακή συμπεριφορά είναι η σωστή κατάρτιση, γνώση και ενημέρωση τόσο των ενήλικων όσο και των ανήλικων οδηγών.

Από την προβολή ταινιών και από σχετικές συζητήσεις αντιλήφθηκαν πως, τα περισσότερα ατυχήματα που γίνονται καθημερινά στους δρόμους, οφείλονται στην αμέλεια , στην αδιαφορία και στην κακή ενημέρωση και εκπαίδευση πεζών και οδηγών   

Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία και οι υπεύθυνοι της Τροχαίας δέχτηκαν θερμά χειροκροτήματα από τους λιλιπούτειους μαθητές.  

[slideshow id=58] [nggallery id=58]

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο