Άτομα με Αναπηρία

 Η αναπηρία δεν εμποδίζει κανέναν από τίποτα

Εκδηλώσεις με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των Ανθρώπων με Αναπηρία, πραγματοποιήθηκαν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων. Στο πρώτο μέρος τους, στον χώρο του σχολείου, έγινε συνομιλία των μαθητών με διερμηνέα της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, με τα μικρά παιδιά να ενθουσιάζονται. Ακολούθησε προβολή ταινίας, ενώ με τη δασκάλα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης του σχολείου, οι μαθητές ζωγράφισαν με θέμα τους Ανθρώπους με Αναπηρία.
Στο δεύτερο μέρος, υπήρχε αθλητισμός: στο κλειστό γυμναστήριο της οδού Κατσιμήδου έγινε αγώνας επίδειξης μπάσκετ με τους αθλητές με αμαξίδιο της Γ.Ε.Τ. ΑΣΤΕΡΑΣ. Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου δεν σταματούσαν να επιβραβεύουν τους αθλητές σε κάθε πετυχημένο καλάθι.
Ο διευθυντής του σχολείου κ. Ηλίας Καρκανιάς, ευχαρίστησε τους αθλητές του ΑΣΤΕΡΑ, που δέχτηκαν την πρόσκληση. Τέτοιες εκδηλώσεις είναι σημαντικές, καθώς τα ζητήματα αναπηρίας γίνονται γνωστά στους μαθητές. Στον αγώνα επίδειξης μπάσκετ με αμαξίδιο παραβρέθηκαν η αντιδήμαρχος Νεολαίας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Παιδείας
κ. Βασιλένα Μητσιάδη και ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Πρασίνου κ. Γιάννης Κωτουλας, οι οποίοι με τη σειρά τους δεσμεύτηκαν να είναι δίπλα στους Ανθρώπους με Αναπηρία.
Η κ. Μπλέτσα, εκπαιδευτικός ειδικής εκπαίδευσης του σχολείου, συμπλήρωσε πως ο πολιτισμός μιας χώρας φαίνεται στην ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία που παρέχει, τονίζοντας ότι δεν είναι χάρη, αλλά αυτονόητο.
«Τα σημαντικότερα πράγματα είναι εκτός σχολικών βιβλίων».
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της εκδήλωσης ήταν οι:
Λαρίσης Δημήτρης (Φυσικής Αγωγής),Τσαρουχά Φωτεινή(Φυσικής Αγωγής ),
Μάνος Αναστασίου(Εικαστικών),Μπλέτσα Κατερίνα(Ειδικής Αγωγής…!!!

[slideshow id=78][nggallery id=78]

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο