Erasmus Επίσκεψη 1η Υποδοχή και φιλοξενία μαθητών και εκπαιδευτικών

Έφτασε και η σειρά μας να φιλοξενήσουμε παιδιά και δασκάλους από τις χώρες που είχαμε και εμείς επισκεφτεί πέρυσι. Έτσι, υποδεχτήκαμε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου τις τρείς εκπαιδευτικές αποστολές: από τη Σουηδία, τη Γερμανία και την Πολωνία. Έγινε υποδοχή και τα παιδιά των ξένων σχολείων κατέλυσαν στα φιλόξενα σπίτια μαθητών μας, ενώ οι εκπαιδευτικοί τους σε ξενοδοχείο της πόλης μας, όπως ορίζει το πρόγραμμα.

Το επόμενο πρωί, οι φιλοξενούμενοι μαθητές ήρθαν στο σχολείο μας με τα παιδιά που τους φιλοξενούσαν. Το ίδιο και οι εκπαιδευτικοί τους. Τους επιφυλάξαμε θερμή υποδοχή με τραγούδια, χορούς και παιχνίδια σχετικά με το θέμα του προγράμματος. Οι δράσεις μας ήταν ποικίλες: τα παιδιά φύτεψαν φυτά του τόπου μας και χάρηκαν τον κήπο μας με τα τόσα φυτά που φυτέψαμε χάριν και του προγράμματος, μαγείρεψαν με υλικά του τόπου μας παραδοσιακές νοστιμιές, ξενάγησαν και ενημέρωσαν τα παιδιά των άλλων σχολείων, δείχνοντάς τους το διαφορετικό κομμάτι του προγράμματος το οποίο είχε αναλάβει η κάθε τάξη του σχολείου μας. Οι εμπειρίες πολλές και χρήσιμες: ανταλλαγή ιδεών, πληροφοριών, εκπαιδευτικού ημερησίου προγράμματος, επικοινωνία, εξάσκηση στην επίσημη γλώσσα (Αγγλικά), ερωτήσεις, απορίες, απαντήσεις. Οι εκπαιδευτικοί των 3 χωρών ενημερώθηκαν απ? τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας για πάρα πολλά λειτουργικά και εκπαιδευτικά θέματα. Τα φιλοξενούμενα παιδιά παρέμειναν στις τάξεις των δικών μας μαθητών σε όλη τη διάρκεια των μαθημάτων. Στους φιλοξενούμενους παραθέσαμε μπουφέ με παραδοσιακά εδέσματα (πίτες λογής λογής, κουλουράκια, γλυκά ταψιού σπιτικά, γλυκά κουταλιού κ.α.) Δεν έλειψε βέβαια η απογευματινή βόλτα της Πέμπτης στο Βαρούσι, απ΄ όπου οι επισκέπτες ενθουσιάστηκαν απ΄τα σοκάκια, τα πέτρινα σπίτια ντυμένα με το ξύλο και τις τόσες εκκλησίες! Μια ανάσα η παλιά πόλη απ΄το κάστρο της πόλης να δεσπόζει επιβλητικό!

Την επόμενη μέρα, το πρόγραμμα είχε επίσκεψη στα Μετέωρα. Η Στ΄ τάξη συνόδευσε τους φιλοξενούμενους στο μοναστήρι του αγίου Στεφάνου, όπου υπήρξε επίσης ξενάγηση. Σειρά είχε και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Καλαμπάκα. Με γεμάτη και την ψυχή και τις αισθήσεις επιστρέψαμε στην πόλη μας.

Το Σάββατο η μέρα αφιερώθηκε σε εκδρομή στην πόλη του Βόλου, με κολύμπι που τόσο επιθυμούσαν οι επισκέπτες. Συνόδευσε η Ε΄τάξη.

Έφτασε, όμως η ώρα της αναχώρησης τους και οι ευχαριστίες τους ήταν τόσο θερμές που μας εντυπωσίασαν. Έτσι, την Κυριακή αναχώρησαν για την πατρίδα τους. Μένει η δική μας επίσκεψη στα σχολεία τους.

Η υλοποίηση του προγράμματος συμβάλλει τα μέγιστα στην εξωστρέφεια του σχολείου καθώς και στην βελτίωση των σχέσεων και τη συνεργασία μεταξύ των μελών της σχολικής μονάδας εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων. Υπεύθυνη επικοινωνίας του προγράμματος έχει οριστεί με απόφαση συλλόγου διδασκόντων η εκπαιδευτικός Αγγλικής γλώσσας Γουγουλάκη Γεωργία, μέλη της παιδαγωγικής μονάδας το σύνολο εκπαιδευτικών του σχολείου.

Η Δ/ντρια και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου

[nggallery id=139]

Σχετικές δημοσιεύσεις