Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Παιδιών

Μια ωραία συνεργασία έγινε στο χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου μας με τους μαθητές του τμήματος ένταξης & της Β1 τάξης του σχολείου μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού με τη βοήθεια των δασκάλων τους. Η κ. Μπλέτσα από το τμήμα ένταξης και η κ. Λύτρα από το Β1 μιλήσανε στα παιδιά για την αντίστοιχη σύμβαση του ΟΗΕ 30 χρόνια πριν. Δικαιώματα που αφορούν την επιβίωση, την μόρφωση, την εκπαίδευση, την ελευθερία στην σκέψη και στο λόγο, τη φιλία, την αγάπη, την αγκαλιά, την οικογένεια, την ασφάλεια ,την ταυτότητα, την εθνικότητα ώστε να έχουν την ευκαιρία να γίνουν ευσυνείδητοι και χρήσιμοι πολίτες αυτού του κόσμου.Στη συνέχεια έγινε διάλογος και τα παιδιά συμπλήρωσαν αντίστοιχο υλικό που τους έδωσαν οι δασκάλες.
Αργότερα ,οι μαθητές φτιάξανε κατασκευή που αφορούσε τα δικαιώματα των παιδιών στον κόσμο. Η δράση και τα αποτελέσματα ενθουσίασαν μαθητές και δασκάλους.

<<…Όταν έστω και ένα μόνο παιδί στερείται τα δικαιώματά του, τότε ακυρώνεται η έννοια “δικαιώματα του ανθρώπου”. Τα παιδιά χρειάζονται την αγάπη μας και τη φροντίδα μας όχι μόνο την παγκόσμια ημέρα του παιδιού, αλλά όλες τις μέρες του χρόνου…>> Αντώνης Σαμαράκης

Σχετικές δημοσιεύσεις