Ζωγραφική στην αυλή του σχολείου

«Βάζω χρώμα στην αυλή μου  ?  Γεμίζω με χαρά τη ψυχή μου»
Το δημοτικό που υποδέχθηκε τους μαθητές  με ζωγραφιές και παιχνίδια.

Κι ενώ η έναρξη λειτουργίας των δημοτικών και των νηπιαγωγείων της χώρας σε αντικειμενικά δύσκολες υγειονομικές συνθήκες λόγω πανδημίας είναι γεγονός , υπάρχει ένα σχολείο  που προετοιμάστηκε ήδη για την ομαλή – και παράλληλα διασκεδαστική – προσαρμογή στη νέα κατάσταση. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά οι μικροί  μαθητές του το βρήκαν ακόμη πιο όμορφο απ? ότι το άφησαν.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων πανέτοιμο, λειτουργεί  με νέους κανόνες , μάσκες , αποστάσεις και αντισηπτικά, όπως προβλέπουν οι ιδιαίτερες αυτές συνθήκες. Είναι αλήθεια πως τα σχολεία θα είναι εκ των πραγμάτων διαφορετικά για τα παιδιά που επέστρεψαν, αλλά το συγκεκριμένο σχολείο είναι διαφορετικό και για έναν ακόμη λόγο.

Χάρη στην δουλειά του δασκάλου Εικαστικών και ζωγράφου κ. Μάνου Αναστασίου, των γυμναστριών του σχολείου κ. Γκίκα Μαρίας και κ. Λεοντσίνη Διαμάντας, των  μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και φυσικά με τη φροντίδα και το συντονισμό της Διευθύντριας κ. Λιάκου Ευαγγελίας, το σχολείο είναι πολύχρωμο, ζωντανό, χαρούμενο και  πιο? όμορφο.

Συζήτησαν την ιδέα, πήραν τα πινέλα, εφοδιάστηκαν με πολλά χρώματα και άρχισαν να μεταμορφώνουν την αυλή του σχολείου σε έναν ονειρεμένο χώρο παιχνιδιού και διασκέδασης για τα παιδιά δίνοντας χρώμα στην καθημερινότητά τους.

 

[slideshow id=147]

Σχετικές δημοσιεύσεις