Στον κόσμο των κόμικς

Στον κόσμο των κόμικς

«Κύριε Αλέξανδρε, ήσασταν εξαιρετικά συγκινητικός και αληθινός και όλοι οι μαθητές της Β΄ Τάξης σας ευχαριστούν που τους εμπνεύσατε. Είμαστε περήφανοι που σας γνωρίσαμε»

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, με αφορμή την τρίτη ενότητα του βιβλίου της γλώσσας, (Στον κόσμο των κόμικς), τα τμήματα της  Β΄ τάξης και οι εκπαιδευτικοί τους, κ. Χρύσα Σκανδάλη και κ. Απόστολος Καραμήτρος, είχαν τη χαρά να υποδεχτούνε στο σχολείο τον κ. Αλέξανδρο Κατσίκα, συγγραφέα και  δημιουργό κόμικς.

Τα κόμικς είναι μια μορφή οπτικής τέχνης, (αναφέρονται ακόμη και ως  ένατη τέχνη), η οποία αποτελείται από εικόνες που τις περισσότερες φορές συνδυάζονται με κείμενο, το οποίο βρίσκεται σε συννεφάκια κειμένου ή λεζάντες.

Οι μαθητές παρακολούθησαν μια παρουσίαση-κατασκευή κόμικ. Έπαιξαν, γέλασαν, ζωγράφισαν, παρουσίασαν και υποδύθηκαν ήρωες.

Ο κ. Αλέξανδρος Κατσίκας, απλός και προσιτός, μιλώντας από καρδιάς, κατάφερε να διδάξει στους μαθητές, με τον πλέον βιωματικό τρόπο, ότι τα κόμικς δεν είναι μόνο η τέχνη της ζωγραφικής αλλά του λόγου και της ζωής, καθώς απηχούν καθημερινές καταστάσεις.

Τον ευχαριστούμε θερμά

[slideshow id=149]

Σχετικές δημοσιεύσεις