Our streets ,Our choice….!!!

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Κάθε χρόνο η << ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με την βιώσιμη αστική κινητικότητα. Για το 2014 το θέμα είναι
<<Our streets ,Our  choice>> – <<Οι δρόμοι μας, Η επιλογή μας >>.

Το φετινό θέμα είχε  ως στόχο να επαναξιολόγηση τον τρόπο που βλέπουμε τον αστικό χώρο, εστιάζοντας στην διασύνδεση της αστικής μετακίνησης καθώς και στην διευκόλυνση της συνύπαρξης των μέσων μαζικής μεταφοράς των πεζών των ποδηλάτων και των οχημάτων.

Ο δήμος Τρικαίων σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του με την Αστυνομική Δ/νση Τρικάλων, το τμήμα τροχαίας ,το Α.Τ. Περιφέριας Τρικάλων τις Δ/νσεις Α/θμιας Εκπ/σεις Τρικάλων το Κέντρο Περιβαλλοντολογικής Εκπ/σης Περτουλίου ? Τρικάλων, Συλλόγους, Φορείς και πολίτες πραγματοποίησαν δραστηριότης .

Το 2ο  Δημ. Σχολείο συμμετείχε την τέταρτη 17/09/20014 με δύο τάξεις την Ε΄ & ΣΤ΄ όπου παρουσίασαν ένα περιβαλλοντολογικό πρόγραμμα << Παραδοσιακά παιχνίδια >> στη περιοχή ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου των φυλακών, πλησίον του σχολείου μας.

Έγινε ενημέρωση από το Κ.Π.Ε. Περτουλίου -Τρικάλων με θέμα
<< Ελαχιστοποιούμε το ενεργειακό μας αποτύπωμα χρησιμοποιώντας το ποδήλατο>> οι μαθητές της Ε΄ τάξης ζωγράφισαν στον χώρο του σχολείου, και η εκδήλωση έκλεισε με την κλήρωση ενός ποδήλατου, προσφορά από τον δήμο Τρικαίων ,και το ποδήλατο θα έχει νέα κάτοχο την μαθήτρια της ΣΤ΄ τάξης Φιλλίπου Αθανασία.

[slideshow id=63] [nggallery id=63]

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο