Εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Ο εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 έλαβε χώρα στο σχολείο μας την Πέμπτη 27/10/2022  από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ’ τάξης υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Ευφροσύνης Τσακίρη, Βασίλη Αρδάνη και Ευαγγελίας Μπαντή. Τα παιδιά αφηγήθηκαν  χρονικό, απήγγειλαν ποιήματα και δραματοποίησαν θεατρικό έργο με την πολύτιμη συνδρομή της θεατρολόγου του σχολείου, κ. Ελένης Τσιρογιάννη. Η γιορτή πλαισιώθηκε από τραγούδια των παιδιών και χορωδία, που επιμελήθηκε η μουσικός του σχολείου, κ. Ευαγγελία Αργυροπούλου.  

Περισσότερα

Επίσκεψη της υπουργού Παιδείας στο σχολείο μας

Τα παιδιά  δεν χρειάζονται πάντα συμβουλές… Μερικές φορές το μόνο που χρειάζονται είναι ένα χέρι για να κρατηθούν… ένα αυτί να τους ακούσει …και μία καρδιά που να μπορεί να τους καταλάβει! Ίσως …..και μια υπουργό που μπορεί να τα επισκεφτεί στον χώρο τους . Η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές και εκπαιδευτικούς στα ολοήμερα τμήματα  τόσο για το διευρυμένο ωράριο , όσο και για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, να ενημερωθεί για τον τρόπο που αυτά υλοποιούνται και να ακούσει τις προτάσεις για το…

Περισσότερα

Πανευρωπαϊκής Δράσης «Ημέρες Erasmus 2022»

Στα πλαίσια της Παρουσίασης των Σχολικών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Θεσσαλίας την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 στο Μουσείο Τσιτσάνη το σχολείο μας συμμετείχε με την παρουσίαση του προγράμματος σχολικής εκπαίδευσης ΚΑ2 που υλοποίησε το χρονικό διάστημα 2020 – 2022 με τίτλο: «Building Emotional Intelligence and Self-Awarene through Mindful practices» Την παρουσίαση επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί: Σκανδάλη Χρυσούλα και Καραμήτρος Απόστολος. Συμμετείχαν οι μαθητές: Μήτσιος Βασίλειος, Χατζοπούλου Στυλιανή, Πελεκάνου Ευγενία.

Περισσότερα

9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 30/09/2022

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων στα πλαίσια της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο αθλητικό πάρκο Πηγής Τρικάλων στις 29/09/2022. Οι μαθητές όλων των τάξεων πήραν μέρος σε αγωνίσματα δρόμων και σε αθλοπαιδιές.  Την Παρασκευή 30/09/2022 σε συνεργασία με την ΣΕΦΑΑ (Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογίας) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επισκέφτηκαν το σχολείο φοιτητές του και οργάνωσαν παιχνίδια και αθλητικές δραστηριότητες στον αύλειο χώρο στις οποίες συμμετείχαν οι μαθητές των μεγάλων τάξεων.    

Περισσότερα